Jadi Pengajar Di JomBERNIAGA.Com

Jana pendapatan tambahan anda dan memperluaskan pengetahuan anda.

Alami perbezaan dengan menjadi tenaga pengajar di jomBERNIAGA

 • Bina kepakaran dalam subjek pengajaran anda dan memperdalam pengetahuan peribadi sendiri.
 • Belajar bagaimana untuk memberi motivasi kepada orang lain dan memberi bimbingan kepada pelajar yang bercita-cita tinggi.
 • Asah kebolehan komunikasi dan pengajaran bertulis anda.
 • Ujudkan hubungan yang bermakna dengan pelajar dan mentor dari seluruh dunia.

Proses Permohonan

Langkah 1

Mula Mendaftar

Mulakan pendaftaran anda dengan memenuhi borang pengajar. Tenaga pengaja baru akan dihubungi dan dijemput secara berkala.

Langkah 2

Mula Belajar

Belajar cara menjadi pengajar hebat dalam masa sejam. Sesetengah jenis tenega pengaja memerlukan kecekapan teknikal.

Langkah 3

Mula Mengajar

Mulakan pengajaran kursus anda! Setelah kursus anda di muat naik, proses pendaftaran pelajar dan pembelajaran akan bermula.

Temui apa yang sesuai untuk anda

JomBERNIAGA menawarkan pelbagai peranan pengajar yang berbeza, dan kebanyakannya adalah secara pengajaran jarak jauh dan atas-talian. Anda juga dialu-alukan untuk menjadi lebih daripada satu jenis tenaga pengajar.

Mengajar Kursus Anda Sendiri.

Muat-naik kursus anda miliki dalam bidang pelajaran khusus untuk pelajar mendaftar dan belajar secara atas-talian. Urus forum kursus dan berhubung dengan pelajar anda.

 • Jana pendapatan dari jualan kursus anda miliki.
 • Pelbagaikan pendapatan dengan menukar kursus ke format e-book.
 • Akses lebih dari 10,000 pelajar terdiri dari usahwan seluruh di negeri.

Ajar kursus khusus sayrikat.

Manafaatkan platform untuk mengendalikan kursus latihan bagi pekerja atau agen baru bagi melancarkan lagi proses pengagihan maklumat untuk meningkatkan jualan perniagaan anda.

 • Tukar bahan latihan fizikal ke kandungan digital.
 • Beri akses kepada agen dan pekerja anda pada maklumat dalam bentuk kursus online.
 • Jana pekerja dan agen berkualiti dengan memberi kuiz dan sijil kelulusan.

Taja kursus untuk komuniti.

Bayangkan dunia di mana sesiapa saja, di mana sahaja boleh mengubah hidup mereka melalui akses kepada pembelajaran boleh meningkatkan kemahiran dan dapat menjana pendapatan.

 • Laman khas di JomBERNIAGA bagi komuniti anda.
 • Taja kursus bagi komuniti pilihan anda mengakses dan mula belajar.
 • Kembangkan jaringan dan pendedahan ilmu kepada komuniti secara berkesan.

Soalan Lazim

Bagaimana Saya Akan Dibayar?

Tenaga pengajar dibayar komisyen untuk setiap pelajar yang mendaftar kepada kursus anda dan dan pembayaran akan dibuat setiap hujung bulan.

Apakah ketetapan harga bagi kursus kendalian saya?

Harga bagi kursus milik tenaga pengajar ditetapkan oleh anda sendiri. Setiap tetapan kursus bagaimanapun akan dikaji semula untuk kelulusan kursus itu diterbitkan bagi menyelaraskan kualiti dan harga.

Berapa banyak pendapatan boleh saya perolehi?

Penjanaan pendapatan bergantung terus kepada jumlah pelajar yang mendaftar kursus berbayar setiap pengajar. Pembahagian komisyen adalah bergantung kepada ketetapan yang akan diumumkan kepada mereka yang telah diluluskan untuk menjadi tenaga pengajar .

Bolehkah saya muat niak modul latihan syarikat saya bagi pekerja atau agen saya?

Platform JomBERNIAGA membolehkan kolaborasi dengan mana-mana agensi kerajaan atau swasta menggunakan platfom kami untuk memberi latihan kuhshs syarikat kepada pekerja atau agen mereka. Setiap bahan latihan boleh dipaparkan secara umum atau peribadi.

Adakah saya perlu kelulusan khusus untuk mengajar?

Tidak semua tenaga pengajar mempuyai sijil kelulusan bagi bidang kepakaran mereka tetapi apa yang diperlukan adalah pengalaman dan kepakaran teknikal. Mempunyai sijil pengajian bagi bidang pengajaran anda adalah lebih baik tetapi tidak dimestikan ada.

Apakah jenis kursus yang diterima?

JomBERNIAGA memberi kandungan dalam industri keusahawanan dan perniagaan dengan memberi pengkhususan dalam bahasa Malaysia. Setiap kursus yang ingin dimuat naik hendaklah selaras dengan tema keusahawanan.

Bolehkah saya memuat naik bahan pembelajaran orang lain?

Kami mengambil serius kesalahan plagiarisme dan tindakan akan dikenakan bagi mana-mana tenaga pengajar yang megguna bahan pengajaran bukan milik meraka. Jika pengajar didapati melakukan kesalahan plagiarisme, mereka akan dikeluarkan dari platfom JomBERNIAGA.

Bagaimanakah cara untuk menaja sesuatu kursus?

Penajaan kursus dilakukan melalui kerjasama antara JomBERNAIAGA dengan mana-mana agensi kerajaan dan swasta dalam bentuk aktiviti Corporate Social Responsibility (CSR)  atau latihan peningkatan kebolehan untuk komuniti tertentu. Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi kami di info@jomberniaga.com

Jadi Tenaga Pengajar

Anda mesti untuk mengisi boran ini